Back 

Seizoen 2018-2019

1. Paringsdans

door  Eric Assous in een regie van Mark Stroobants & Mieke Laureys

Parel voor fijnproevers

Partij kiezen voor de één of voor de ander, blijven omgaan met de één of de ander, het kan pijnlijke situaties opleveren, zo ook bij Xavier en Delphine. Oorzaak en twistpunt is het feit dat Xavier zijn vriend Bob heeft uitgenodigd, zonder dat hij daarover vooraf met zijn vrouw overlegd heeft. Bob is gescheiden en Delphine kiest resoluut partij voor haar vriendin, de vrouw die hij in de steek heeft gelaten, Onaanvaardbaar is bovendien, dat Bob straks komt eten met zijn nieuwe vriendin, de jonge en verleidelijke Garance. Er hangt onweer in de lucht.

Eric Assous staat met deze komedie borg voor een zorgeloos avondje uit.

Op 21, 22, 28, 29 sept. - 2, 5, 6, 8, 12 en 13 okt. 2018


2. Mijn vrouw zit op Kreta

Blijspel van Ruud de Ridder en Nicole Laurent

in regie van Nick Delafontaine

Ben en Iris zijn pas verhuisd.

Iris vertrekt op reis naar Kreta en Ben wuift haar vrolijk uit aan de lift. Vliegt de appartementsdeur toch wel juist dicht als Ben zijn vrouw net vertrokken is... Wat nu? Voorzichtig bellen bij de nieuwe onbekende buren? Maar Michel en Mireille hebben het zo niet op nieuwe buren, want de vorige... Opent deze dichtgevallen voordeur de deur voor nieuwe vriendschappen of voor nog meer ellende? Genoeg stof voor een avondje genieten van dit TOP-blijspel.

Op 23, 24, 30 nov - 1, 4, 7, 8, 10, 14 en 15 dec. 2018

 

3. De zelfmoordenaar

door Nikolaj Erdman in een regie van Andy Van Kerschaver

Zwarte komedie

Semjon Semjonovitsj Podsekalnikov is werkloos. Hij voelt zich buitengesloten, overbodig, wanhopig. Hij ziet maar één uitweg meer: zelfmoord! Maar wanneer dat nieuws zich begint te verspreiden, wordt Semjon Semjonovitsj plots een belangrijk man. Iemand die zelfmoord wil plegen, kan immers voor vele ideologische karren gespannen worden! Als potentiële martelaar vindt Semjon zijn waardigheid terug. Zijn leven verandert radicaal, maar wil hij zijn rol tot het einde spelen??

Taboedoorbrekende komedie, waarbij elke lach nog lang zal nazinderen.

Op 18, 19, 26 jan. 2019 om 20.30u en 27 jan. 2019 om 15.00u

 

4. Buitenwippers

Door John Godber in een regie van Wannes Vanderstukken

Wervelend spektakel met live muziek

Vier heren in deftig kostuum scheppen orde in het rauwe leven na middernacht. De mannen spelen nu eens zichzelf, dan weer alle andere mensen uit hun nachtclub. Al vlug wordt duidelijk dat dit over meer gaat dan over portiers, die zich laten betalen om ‘s nachts de eerste klappen op te vangen of uit te delen. Mannen jagen op bier en op vrouwen. Maar onder al dat plezier schuilen niet alleen grappige maar ook triestige verhalen. Met een geweldige vaart nemen de vier acteurs het publiek mee door een hallucinant discolandschap.

Grappig, triestig, macho, kwetsbaar, ontroerend en ... veel live muziek!

Op 22 en 23 feb. - 1, 2, 5, 8, 9, 11, 15 en 16  maart 2019

 

5. De kras

door Gérald Sibleyras in een regie van Wim Poeck

Sprankelende en grappig

Mijnheer Deconinck wil dichter bij zijn werk wonen. Daarom is hij blij dat hij samen met zijn vrouw kan verhuizen naar een appartementsgebouw met standing. Zijn geluk is echter van korte duur. Eén of andere onverlaat heeft “Deconinck is een klootzak” in de lift gekrast. Deconinck is verbijsterd. Hij zoekt zijn buren op om uit te vissen wie nu zoiets zou gedaan kunnen hebben. Hij vindt bij een eerste kennismaking dat ze allemaal gemener zijn dan ze er uitzien. Dat ze niets anders doen dan zich wentelen in vooroordelen en gemeenplaatsen. Toch nodigt hij hen uit op een aperitief... met alle gevolgen van dien.

Verrassend en toch ‘des mensen’, dus... zo vertrouwd!

Op 19, 20, 26, 27, 30 april -  3, 4, 6, 10 en 11 mei 2019

Copyright 2019 by Gery Spirinckx